De Watergroep verankert samenwerking met het Nederlandse KWH Water

Boudewijn Van De Steene, directeur-generaal van De Watergroep tot eind 2016, ondertekent contract KWH.In de marge van het Belgische staatsbezoek aan Nederland trad De Watergroep op 28 november 2016 toe tot KWH Water. De Watergroep vormt zo de eerste buitenlandse aandeelhouder. KWH Water telde voordien enkel Nederlandse waterbedrijven onder zijn aandeelhouders.

De Watergroep trad eerder al toe tot het collectieve onderzoeksprogramma van de Nederlandse waterbedrijven, Vewin en het onderzoeksinstituut KWR (dochter van KWH Water): het Bedrijfstakonderzoek (BTO). Het BTO is wereldwijd een vooraanstaand toegepast wetenschappelijk wateronderzoeksprogramma dat waterbedrijven helpt bij het vervullen van hun maatschappelijke taak om veilig en gezond (drink)water te leveren.

Het aandeelhouderschap van KWH Water is interessant vanwege de uitgebreide ervaring van KWR met kennisontwikkeling, de hoge wetenschappelijke kwaliteit en de samenwerking met internationale organisaties en netwerken. Ondertussen hebben de KU Leuven en de UGent in april 2017 de samenwerkingsovereenkomst Vlaams-Nederlandse Waterkennisontwikkeling ondertekend, op initiatief van De Watergroep.

Volgende